вівторок, 15 грудня 2020 р.

Азбука хімічного посуду. Алонж

Починаємо нову рубрику "Азбука хімічного посуду". В ній будемо знайомитися з хімічним обладнанням, яке необхідно для проведення хімічного експерименту. 


Алонж (фр. Allonge - подовжувач, надставка) - конструктивний елемент хімічних приладів. Застосовується в основному при перегонці для з'єднання холодильника з приймачем і при інших роботах.
В конічний притертий шліф - муфту алонжа (на малюнку - конічна частина зверху) входить внутрішній притертий шліф - керн холодильника. Вузький кінець алонжа опускають у приймач.
Алонж застосовується при роботах по дистиляції, перегонці і інших процесах в органічному синтезі.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар